Vi har ommøblert!

Den siste uka har gått med til å pusle ferdig helgas prosjekt: ommøblering. Vi har mangla 2 rom en stund:  kjellerstue og syrom. Vi bestemte oss for å rokere på husets møbler og kjøpe inn to nye kommoder. Plutselig fikk vi "nytt" soverom, kjellerstue/gjesterom og syrom/klesbod - og vi forstår ikke hvorfor vi ikke har gjort det før!  Dette kostet oss 1800 kr (kommoder og knotter til klesskapene) og litt jobbing - i stedenfor 1 mill i ekstra huslån ;-)

1) Soverom: Mors syting flytta ut og sengetøyskapet fra den gamle boden/gjesterommet, klesskapene fra mellomstens "skapseng" + en gammel kommode fra eldstemanns rom flyttet inn. Vi har fått drømmerommet! Hodegavlen er laget jeg selv av en mdfplate, platevatt og møbelstoff/gardinstoff fra IKEA for noen år siden.

2) Kjellerstue: To lave klesskap og en rammemadrass ut. Sovesofa fra gjesterom/bod inn + halve lekekassesystemet fra storebrorsrom. Alle klatretingene til mellomstebror kommer brått mer til sin rett. Her er plenty plass til å leke! Veggmaleriet laget jeg og mellomstebror da ha fikk rommet for 2 år siden, bokstavplakatene fikk han da han ble 4 den sommeren. De er fra  Samlaget.
3) Gutterom: Storebror og mellomstebror har fått sitt største ønske oppfylt. De har fått rom sammen - og det ser ut til å funke greit! Storebrors seng er fra IKEA og ble kuttet litt av på beina for noen år siden - vi har ikke full takhøyde i kjelleren... Under vinduet satte vi to MALMkommoder fra samme sted med en hobbyplate oppå som er festet til veggen med skruer og en lekte. Madrass på toppen og en kjøkkensokkel som hest = flott seng med verdens beste gjemmested bak/under... Ikke si det til noen! Legoen har plass i restene av kassesystemet som havnet på kjellerstua. Sortert etter farge og funksjon.
4) Mors lille hule: Gjesterommet/boden har blitt syrom/klesbod/bod. Langs veggen står det en Ivarhylle med symaskin og syting, en trådhylle med stoffer, en Ivarhylle med kleskasser, et tørkestativ og et klesskap verktøy, maling og masse annet rart. Rammemadrassen som strengt tatt er min svogers er blitt til overs, og har fått plass oppetter veggen. Tilfelle vi trenger en ekstra sengeplass er det faktisk plass til det og!

Siden jeg er i gang med å ta bilder av heimen:

Kjøkkenet vårt hadde dekorfliser med litt cottagemotiv - ikke helt meg kan en vel si. I fjor malte jeg over dem med knallrosa maling. Det blei greit nok, men jeg fresha det opp med noe tapetpynt fra IKEA - som falt ned i vinter en gang. Ei venninne hadde noen nydelige Marimekkoservietter i samme farge som flisene - jeg fikk et par og leika litt med dequpagelakk.  Det fungerer helt fint, har vaska over dem med klut noen ganger uten at det ser ut til å ødelegge noe.

Én kommentar

26.jun.2010 kl.22:00

Utruligt kæ dåkke he fått te i heimen. Me e fira å føle me har altfor liten plass. Dåkke e goe :-)

Skriv en ny kommentar

hits